صفحه اصلی > دسته‌بندی نشده : معرفی تاثیر گفت انگیز پودر سنجد

معرفی تاثیر گفت انگیز پودر سنجد

سنجد یک میوه پرخاصیت است که از اروپا و مناطقی از آسیا نشات گرفته است. معمولا از سنجد برای از بین بردن باکتری‌های روده، بهبود مشکلات معده، بهبود مشکلات تنفسی و … استفاده می‌شود. از ریشه و گیاه سنجد در درمان بیماری‌ها و ساخت داروهای گیاهی به صورت دمنوش، شربت، کپسول، عصاره و … استفاده می‌شود. همچنین از سنجد به عنوان طعم دهنده در غذاها، نوشیدنی‌ها و به دلیل فواید سنجد و عطر و بوی خوش در محصولات زیبایی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه داروپلاس قصد داریم شما را با به برخی از خواص شگفت انگیز سنجد آشنا کنیم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

خاصیت پودر سنجد چیست؟

گیاه سنجد حاوی پروتئین، شکر، ویتامین‌ها و مواد معدنی متعدد است و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. نتایج تحقیقاتی که تاکنون انجام شده نشان داده است که سنجد  گیاهی آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب، ضدمیکروب، ضدسرطان و … است. از دیگر ویژگی‌های مهم این گیاه می‌تواند نقش آن در نظارت بیولوژیکی محیط برای برخی از عناصر سمی باشد. در طی مطالعات پیشرفته در مورد اجزای این گیاه حاکی از تاثیر فوق‌العاده و اثربخشی سریع آن است و می‌تواند به عنوان یک منبع جایگزین طبیعی در صنایع دارویی برای درمان مشکلات مزمن و جدی استفاده شود.

مطالعات پزشکی متعددی در مورد فواید سنجد و ترکیبات موجود در آن انجام شده است. از این گیاه در پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. گیاه سنجد ضداسپاسم است (اسپاسم عضلات و تنش را برطرف می‌کند)، مقوی کبدی (کبد را تسکین می‌دهد) و دارای خاصیت ضدسرطان است. از دیگر موارد خاصیت پودر سنجد عبارت است از:

  • بهبود گوارش
  • تسکین درد و التهاب
  • از بین بردن باکتری‌ها

و …

انواع خواص درمانی پودر سنجد

سنجد میوه‌ای کوچک و با خواص درمانی فراوان است که اغلب به دلیل خاصیت غضروف ساز بودن آن در بدن برای ترمیم شکستگی و ترک خوردگی و جلوگیری از پوکی استخوان و مفاصل و کمردرد از آن بهره می‌گیرند. از سنجد در صنایع داروسازی، بهداشتی، غذایی، صنایع عطرسازی و چوب استفاده می‌شود. سنجد میوه‌ای است که طبع خشک و سردی دارد و به دلیل وجود ماده‌ی فلاونویید در آن، دارای خاصیت ضدالتهابی و ضددرد است. به‌طور کلی مهمترین کاربرد پزشکی سنجد، خاصیت ضددرد آن است. همچنین این میوه سرشار از ویتامین C است که منجر به بهبود سیستم ایمنی شده و برای درمان و پیشگیری بیماری‌هایی نظیر آنفولانزا،  گلودرد،  سرفه، تب و … مفید است. در ادامه چند مورد از خواص این گیاه شرح داده شده است:

تاثیر پودر سنجد بر پوکی استخوان

پوکی استخوان مربوط به سن مشخصی نیست اما کم تحرکی و کمبود کلسیم در رژیم غذایی فرد در ایجاد آن نقش دارد. گیاه سنجد و پودر آن یکی از داروهای معجزه آسا برای درمان پوکی استخوان است. پودر سنجد در بهبود پوکی استخوان، ترمیم شکستگی و ترک استخوان، آرتروز و … بسیار تاثیرگذار است و در طب سنتی به مصرف این گیاه شگفت انگیز تاکید بسیار زیادی شده است.

با خواص سنجد عفونت معده را ریشه کن

در برخی از مناطق اروپا و آسیای میانه به‌طور گسترده‌ای از سنجد برای عفونت معده، التهابات و بهبود عملکرد گوارش استفاده می‌شود زیرا این عصاره باعث افزایش بافت ترمیم کننده زخم در روده می‌شود و اثر محافظتی در برابر زخم‌های دستگاه گوارش دارد. همچنین سنجد در درمان تهوع، استفراغ و نفخ شکمی موثر است. هرچند که عملکرد عضلات معده و روده بیشتر تحت کنترل سیستم عصبی است اما مصرف گیاه سنجد نیز در روند بهبود التهابات روده و معده نیز می‌تواند مفید واقع شود. مصرف روزانه 10 عدد سنجد به مرور زمان دستگاه گوارش را پاکسازی می‌کند.

پودر سنجد برای کمر درد و زانو درد شدید

ترکیب پودر سنجد به همراه شیر و عسل یک معجون معجزه آسا برای درمان پوکی استخوان به ویژه زانو درد است. برای اینکه تاثیر آن را هرچه سریع تر ببینید پیشنهاد می‌شود هرروز صبح به صورت ناشتا در ابتدای روز این معجون را میل کنید. این یک صبحانه مناسب برای آقایان و خانم‌ها به حساب می‌آید. سنجد برای درمان التهاب‌های استخوانی و ساخت غضروف و درمان آرتروز تاثیر شگفت انگیزی دارد.

درمان خانگی آرتروز زانو با پودر سنجد

آرتروز و پوکی استخوان یکی از بیماری‌های شایع به ویژه در بین زنان است که افراد زیادی را در کشورهای مختلف درگیر کرده است. برای درمان خانگی آرتروز در طب سنتی اینگونه توصیه شده است که ترکیب برابری از پودر سنجد و سویای بو داده را به اندازه یک قاشق در یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید و میل کنید همچنین برای شیرین کردن این معجون می‌توانید یک قاشق عسل نیز به آن اضافه کنید.

خاصیت پودر سنجد برای پوست

سنجد با ساخت ماده‌ای به نام کلاژن در بافت پوست نقش مهمی در ترمیم زخم‌ها و ترمیم بافت پوست ایفا می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که پس از استفاده از عصاره‌ی گیاه سنجد میزان کلاژن در منطقه‌ای که زخم در آن ایجاد شده است افزایش می‌یابد و بافت از بین رفته را ترمیم می‌کند. در طب سنتی ایران از برگ‌های خشک پودر شده درخت سنجد به عنوان دارویی برای کنترل خونریزی و تسریع روند ترمیم زخم استفاده شده است. فلانوئیدها در روند ترمیم زخم بسیار کاربردی هستند. فلانوئیدها به دلیل خواص ضدمیکروبی که دارند به افزایش سرعت بسته شدن زخم و بازسازی اپیدرم در پوست کمک می‌کند.

خواص سنجد برای کودکان چیست؟

همانطور که پیش‌تر اشاره شد سنجد گیاهی بسیار مفید برای استخوان‌ها و اسکلت بدن است و باعث محکم شدن آنها شده و بیماری‌های استخوانی را بهبود می‌بخشد. این موضوع در مورد کودکان نیز صادق است. مصرف سنجد برای کودکان موجب تحکیم استخوان‌ها و کمک به رشد آنان می‌شود. از طرفی به دلیل وجود آمینواسید در سنجد به ساخت عضلات در کودکان کمک زیادی خواهد کرد. مصرف سنجد برای رفع اسهال در کودکان نیز موثر است. بهتر است والدین روزانه حدود 20 تا 50 عدد سنجد در برنامه غذایی کودک خود قرار دهند.

خواص پودر سنجد در بارداری چیست

برای مصرف پودر سنجد در بارداری توصیه می‌شود با احتیاط عمل کنید. ممکن است در اثر مصرف این گیاه مشکلاتی برای مادر باردار یا جنین ایجاد شود. برای کسب اطلاعات دقیق و مطمعن‌تر در خصوص مصرف سنجد در دوره بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

فواید سنجد در درمان های طب سنتی

گياه سنجد و پودر آن يكی از پركاربردترين مواد غذايی در طب سنتی بوده است. اين گياه دارای طبع خشک و سرد است و از گذشته تاكنون عضوی جدانشدنی از سبد غذايی ايرانيان است و در اعياد سنتی نيز به آن توجه ویژه‌ای شده است. در طب سنتی با توجه به خواص متعدد و بی‌شمار اين گياه استفاده‌های گوناگونی از سنجد برای درمان بيماری‌های مختلف میشده است.

درمان التهاب مفاصل در طب سنتی

پودر سنجد و گياه سنجد ماده‌ای دارویی برای ترميم شكستگي استخوان، ترک استخوان و پوكی استخوان است. اگر شما دچار التهاب مفاصل و درد در ناحيه مفصلی (مفصل زانو و … ) شده‌ايد براي ترميم و التيام آن توصيه می‌كنيم از پودر هسته سنجد استفاده كنيد. براي طعم و مزه بهتر می‌توانيد پودر هسته سنجد را با شير مخلوط كرده و ميل كنيد.

خواص پودر سنجد در درمان استخوان درد

استخوان درد و بیماری‌های ناشی از آن همچون آرتروز، پوکی استخوان، نرمی استخوان و … از جمله بیماری‌های شایع در جهان هستند که طبق آمارهای به دست آمده پوکی استخوان را چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته‌اند و از هر 4 بزرگسال (بالای 25 سال) یک نفر مبتلا به این بیماری می‌باشد. پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌های حاد کاربرد دارد، باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود و درد استخوان‌ها را کاهش می‌دهد.

فواید پودر سنجد برای چاقی را نادیده نگیرید

چاقی صورت يک فاكتور مهم در زيبایی افراد است. اكثر افرادی كه گونه‌های لاغری دارند تمايل دارند كه صورت خود را چاق‌تر كنند تا گودی زير چشم‌ها و تو رفتگی گونه‌ها از بين برود. يكی از مواد غذايی مفيد برای چاقی صورت كه نبايد ناديده گرفته شود سنجد و پودر سنجد است. پودر سنجد به چاقی موضعی در ناحيه صورت كمك می‌كند و باعث پر شدن تورفتگی‌های گونه و … می‌شود.

خواص پودر سنجد با شیر برای لاغری

افرادی که از رژیم‌های لاغری استفاده می‌کنند و در حال کاهش وزن هستند می‌توانند در برنامه غذایی خود سنجد را نیز اضافه کنند. سنجد به دلیل فیبر بالایی که دارد در معده فرد احساس سیری در درازمدت ایجاد می‌کند و فرد تا چندین ساعت احساس گرسنگی نمی‌کند.

از خواص پودر سنجد با عسل بهره ببرید

یکی از راه‌های استفاده از سنجد و پودر سنجد مصرف آن به همراه شیر یا عسل است. به این صورت که یک قاشق غذاخوری پودر سنجد را در یک لیوان شیر گرم بریزید و با یک قاشق عسل آن را شیرین کنید. این معجون را می‌توانید قبل از خواب میل کنید که خواب راحت‌تری داشته باشید تا تاثیر و جذب بهتری در طول خواب شبانه داشته باشد.

آیا استفاده از سنجد عوارض و مضرات دارد

بله، سنجد نیز همانند دیگر مواد غذایی و داروها موارد مصرف مشخصی دارد و زیاده روی در مصرف آن می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد. سنجد اغلب به دلیل توانایی تاثیر در سیستم عصبی مرکزی باعث خواب آلودگی می‌شود. اگر مصرف سنجد همزمان با داروهای بیهوشی باشد، این خواب آلودگی می‌تواند کشنده باشد. توصیه می‌شود حداقل دو هفته قبل از جراحی‌هایی که همراه با بیهوشی است از مصرف سنجد خودداری کنید. به همین دلیل مصرف سنجد به دلیل توانایی ایجاد خواب آلودگی برای استفاده به همراه دیگر داروهای آرامبخش مانند کلونوپین، آتیوان، دوناتال و آمبین منع مصرف دارد.

چه افرادی از سنجد با احتیاط استفاده کنند

مصرف سنجد به افراد باردار یا شیرده توصیه نمی‌شود، گرچه این گیاه برای کودکان و افراد مسن بی‌خطر است. سنجد برای تسکین سرفه‌های خشک مناسب نیست و افرادی که این نشانه‌ها را دارند بهتر است که از گیاه سنجد استفاده نکنند. اگر به سنجد حساسیت دارید نباید از گیاه سنجد، پودر سنجد و … استفاده کنید. گیاه سنجد نیز همانند دیگر گیاهان در سطح طبیعی فشارخون تداخل ایجاد می‌کند. اگر مشکلات فشارخون دارید و از داروهای فشارخون استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود برای مصرف سنجد حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول

آیا میتوان به جای شیر از مخلوط آب و پودر سنجد استفاده کرد؟

 بله. شما می‌توانید پودر سنجد را با یک لیوان آب مخلوط کرده و به صورت روزانه بنوشید.

آیا پودر سنجد برای نرمی استخوان هم کاربرد دارد؟

بله. سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند بسیار مفید است. پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌های حاد کاربرد دارد، باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود و درد استخوان‌ها را کاهش می‌دهد.

آیا پودر سنجد باعث افزایش فشار خون میشود؟

بله. همان‌طور که در بالا گفته شد؛ گیاه سنجد نیز همانند دیگر گیاهان در سطح طبیعی فشارخون تداخل ایجاد می‌کند. اگر مشکلات فشارخون دارید و از داروهای فشارخون استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود برای مصرف سنجد حتما با پزشک خود مشورت کنید.

آیا استفاده از پودر سنجد باعث افزایش انرژی میشود؟

ترکیب پودر سنجد به همراه شیر، کنجد و عسل علاوه‌بر چاق شدن صورت انرژی بدن را نیز افزایش می‌دهد.

چطور پودر سنجد تهیه کنیم؟

روش تهیه پودر سنجد بسیار آسان است برای تهیه پودر آن تعدادی سنجد را به وسیله آسیاب برقی به صورت پودر درآورید. بهتر است برای پودر کردن سنجد از پوست و گوشت و هسته آن با هم استفاده کنید. مصرف این پودر به همراه شیر و شیرین کردن آن با عسل یک میان وعده فوق العاده مقوی را برای شما به ارمغان می‌آورد. بهترین زمان مصرف سنجد پیش از خواب است چرا که باعث می‌شود خواب راحت‌تری را تجربه کنید. برای بهبود درد مفاصل، درد در ناحیه زانو، پوکی استخوان و … به مدت 15 روز این ترکیب را مرتبا به صورت ناشتا میل کنید و تاثیر آن را در پایان دوره مشاهده کنید.

الهام عروجی

پست های مرتبط

مزایا، معایب و مقایسه کاپ قاعدگی، تامپون و نوار بهداشتی

ساختار بدنی خانم‌ها به گونه‌ای است که هر ماه باید یک دوره…

فواید کاندوم زنانه و ویژگی کاندوم خوب و ایده آل

زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند و نقش بسزایی در…

درباره‌ی دیسک کمر بیشتر بدانید.

شاید شما هم هنگام انجام یک حرکت ساده‌ و روزمره‌ دچار درد…

مرداد 27, 1402

دیدگاهتان را بنویسید