فلفل سبز یک نوع سبزی است که وجود آن در وعده های غذایی ما ضروری می باشد. زیرا طعم و لذت خیلی خوبی به غذای ما می بخشد. یکی از فواید فلفل سبز ایجاد تعادل در رژیم غذایی سالم روزانه کمک می کند. بدلیل اینکه سرشار از ویتامین سی می باشد و کالری زیادی ندارد.
فلفل در انواع مختلف آن، مانند فلفل سبز و فلفل قرمز فواید زیادی برای سلامتی انسان دارد. فلفل سبز نه تنها طعم دهنده سبزیجات است بلکه با فواید سلامتی نیز همراه است. یکی دیگر از فواید فلفل سبز خاصیت آنتی اکسیدانی آن می باشد. فلفل سبز از بیماری های جدی مانند بیماری قلبی و سرطان پیشگیری می کند.
افزایش سیستم ایمنی بدن علیه عفونت ها، یکی دیگر از فواید فلفل سبز می باشد. زیرا حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است که همچنین آن را در جلوگیری از سرماخوردگی در زمستان مفید می کند. با این مقاله کافه نبض همراه شوید تا درباره خواص بیشتر این خوراکی با ارزش بیشتر بدانید.
ارزش فوق العاده فلفل سبز در خوراک
فلفل سبز یا فلفل دلمه ای نیز خوانده می شود. فلفل سبز را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. فلفل سبز تلخ تر از انواع فلفل دلمه ای است که شامل سبز ، قرمز ، نارنجی و همچنین زرد است. کالری آنها بسیار کم است و همچنین به طور استثنایی سرشار از ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان ها هستند.
این فواید فلفل سبز را به یک رژیم غذایی سالم تبدیل می کند. فلفل سبز کمک به تسریع روند متابولیسم و سوزاندن اسید چرب در بدن انسان می گردد. غذایی است که باعث سوزاندن چربی و کاهش وزن می شود. برای افرادی که رژیم غذایی کاهش وزن را دنبال می کنند، بخشی از رژیم غذایی موثر باشد. فلفل سبز به حفظ سلامت معده و تسهیل هضم غذا کمک می کند، زیرا حاوی درصد بالایی فیبر است. این امر برای درمان یبوست نیز مفید است.
فواید کلی فلفل سبز تند
فواید فلفل سبز تند از لخته شدن خون جلوگیری می کند. بنابراین در جلوگیری از سکته مغزی نقش دارد. علاوه بر این باعث تسکین درد می شود. اما مصرف زیاد آن ممکن است باعث تحریک معده و دستگاه گوارش شود. همچنین می تواند به کلیه آسیب برساند.
خاصیت فلفل سبز برای تسریع در لاغری
یکی از فواید فلفل سبز افزایش متابولیسم بدن وسوزاندن چربی می باشد، که منجر به کاهش وزن می گردد. بدلیل افزایش روند سوخت وساز را در بدن بخش موثر رژیم غذایی کاهش وزن می باشد. فلفل سبز بسیار کم کالری و سرشار از فیبراست. فیبر همچنین ممکن است به شما در کاهش وزن یا حفظ وزن سالم کمک کند. زیرا شما را سیر نگه می دارد و مانع از خوردن زیاد شما می گردد.
درمان روماتیسم و آرتروز از فواید فلفل سبز
خاصیت ضد التهابی از فواید فلفل سبز می باشد. در تسکین درد و تورم همراه با اختلالات شدید استخوانی مانند آرتروز، آرتریت روماتوئید بسیار مطلوب می باشد. به همین دلیل به عنوان یک ضد التهاب نیز عمل می کند.
فلفل سبز خلط آور قوي برای سرماخوردگی
در دوران سرماخوردگی برای دفع سموم معمولا سوخت و ساز بدن را بالا می برند، که علائم سرماخوردگی رفع گردد. یکی از خواص فلفل سبز افزایش متابولیسم و سوخت وساز بود. مصرف آن با دوز بیشتر از معمول روزانه تاثیر خوبی دارد. فلفل سبز برای رفع و درمان سرفه های شدید تاثیر گذار است. کمک به دفع خلط سینه می کند و در نتیجه سرفه را درمان میکند.
خواص ویتامین c و e فلفل سبز برای پوست
ترکیبات موثر گیاهی فلفل سبز در بهبود بثورات، لکه ها، آکنه و سایر عفونت های پوستی موثر است. فلفل سبز حاوی ویتامین E و ویتامین C می باشد. ویتامین E همچنین به عنوان ویتامین زیبایی در ذکر سلامت پوست شناخته می شود. وجود این ویتامین ها در فلفل سبز باعث تشکیل کلاژن در پوست ما می گردد.
فلفل سبز پوست را سالم و سالم نگه می دارد. فلفل سبز دارای برخی از خواص ضد پیری است که به جوان و درخشان نگه داشتن پوست کمک می کند. مصرف منظم آب فلفل سبز در مقابله با تمام علائم پیری و حفظ سلامت پوست همواره مفید است.
فلفل سبز سپر جلوگیری از بروز سرطان
فواید فلفل سبز که مانع از بروز سرطان می گردد شامل :
- یک آنتی اکسیدان قوی است.
فلفل سبز دارای آنتی اکسیدان هایی می باشد. مثل روی، α- کاروتن، کریپتوسیانین، ویتامین B6 ، B9، E ، منگنز، ویتامین C و منیزیم است. این آنتی اکسیدان ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کنند. بنابراین، آنتی اکسیدان ها برای عملکرد درست متابولیسم ضروری هستند و سلامت کلی ما را حفظ می کند.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید.
فلفل سبز با مقادیر بالای ویتامین C غنی شده است که سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کند. مشخص شده است که مقدار ویتامین C در فلفل سبز بسیار بیشتر از پرتقال است. این ماده به تولید گلبول های سفید کمک می کند که از ورود عوامل بیماری زا به بدن جلوگیری می کنند. ویتامین C در گرما از بین می رود بنابراین توصیه می شود فلفل سبز را به عنوان سالاد میل کنید.
- برای قلب مفید است.
فلفل سبز می تواند خطرات قلبی عروقی را به طور چشمگیری مهار کند. خواص فلفل سبز بدلیل وجود آنتی اکسیدان برای کاهش خطر سرطان و مشکلات قلبی مفید است. دلیل آن وجود انبوهی از بتا کاروتن است که برای جلوگیری از لخته شدن خون مفید است. همچنین بیماری های مرتبط مانند ایست قلبی سکته مغزی و سایر بیماری های قلبی ضروری است.
دیگر ویتامین های موجود در فلفل سبز
همانطور که اشاره شد فلفل دلمه ای عمدتا از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است. بیشتر کربوهیدرات ها قند مانند گلوکز و فروکتوز هستند. فلفل دلمه ای نیز منبع مناسبی از فیبر است. فلفل سبز و فلفل دلمه ای مملو از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است، در اینجا به فواید فلفل سبز می پردازیم:
- ویتامین C
یک فلفل سبز با اندازه متوسط 70٪ از منابع مرجع مصرف روزانه (RDI) ویتامین C را تأمین می کند. که آن را به یکی از غنی ترین منابع غذایی این ماده مغذی ضروری تبدیل می کند.
- ویتامین B6
پیریدوکسین رایج ترین نوع ویتامین B6 است که یک ماده مغذی مهم برای تشکیل گلبول های قرمز خون است.
- ویتامین K1
نوعی ویتامین K که به آن فیلوکینون، K1 نیز می گویند، برای لخته شدن خون و سلامت استخوان مهم است.
- پتاسیم
این ماده معدنی ضروری ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد.
- فولات یا ویتامین B9
فولات عملکردهای مختلفی در بدن شما دارد. مصرف کافی فولات در دوران بارداری بسیار مهم است.
- ویتامین E
یک آنتی اکسیدان قوی است که برای سلامت اعصاب و عضلات ضروری است. بهترین منابع غذایی این ویتامین محلول در چربی، روغن ها، آجیل ها، دانه ها و سبزیجات هستند.
- ویتامین A
فلفل دلمه ای قرمز سرشار از ویتامین A (بتا کاروتن) است، که بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می کند. ویتامین A موجود در فلفل سبز به ویژه در جلوگیری از شب کوری که برای چشم مفید است، موثر است.
- کلسیم
فلفل سبز یک منبع غنی از کلسیم است که به سالم و مقاوم شدن دندان کمک می کند.
مقایسه خواص فلفل ها در طب سنتی
چیدن فلفل سبز ابتدا رنگ آن سبز است. به مرور زمان و بعد از آن که کاملا رسیده شود، رنگ آن قرمزشده و طعم آن هم تند تر میشود. علت تندی فلفل به خاطر وجود کاپسیسین است که بسیار برای بدن مفید است. به طور کلی فلفل گونه های مختلفی دارد. به دو صورت به بازار عرضه می شود. گونه اول فلفل سبز تند یا فلفل قرمز که حالت رسیده فلفل سبز است. گونه دوم فلفل سبز شیرین که به فلفل دلمه ای می شناسیم. از نظر خواص تغذیه ای تفاوت چندانی بین فلفل تند و شیرین وجود ندارد. فقط فلفل ها با رنگ های مختلف، ترکیبات کاروتنوئیدی متفاوتی دارند. از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
خاصیت فلفل سبز تند بیشتر است یا شیرین
انواع فلفل ها حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین C و ویتامینهای دیگری که توضیح داده شد. که خواص ضد سرطانی، ضد بیماری های قلبی و عروقی و ضد بیماریهای مزمن هستند. تمام این خواص در فلفل تند بسیار بیشتر از فلفل شیرین است.
مقایسه فواید فلفل سبز و فلفل قرمز
در فلفل قرمز، مقدار ویتامین C در مقایسه با فلفل های رنگی دیگر به طور غیرمعمولی زیاد است. 100 گرم فلفل سبز حاوی حدود 140 میلی گرم ویتامین C است. در حالی که یک فلفل گوجه فرنگی قرمز حاوی حدود 400 میلی گرم است. فلفل قرمز را به یکی از فراوانترین مواد غذایی موجود در ویتامین C تبدیل می کند.
فلفل سبز دلمه ای پر خاصیت تر است یا قلمی؟
فلفل سبز قلمی و فلفل شیرین یا همان فلفل دلمه ای، محتوی فیبرو آب هستند. هر دو سرشار از ویتامین C و مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی هستند. فواید فلفل سبز قلمی تفاوتی با فلفل شیرین دلمه ای ندارد و همچنین از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
فلفل سبز در بارداری منع شده یا مجاز است؟
فلفل سبز برای زنان باردار مفید است. اسیدفولیک فولاسین به عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می شود، که در فلفل سبز وجود دارد. این ترکیب عملکردهای مختلفی را در بدن ما ایفا می کند. با این حال، مهمترین عملکرد اسید فولیک در دوران بارداری باعث بهبود سلامت جنین می شود.
مضرات مصرف فلفل سبزچیست؟
همانطور که اشاره شد فواید فلفل سبز بسیار زیاد است. با همه این فواید مصرف زیاد آن برای بدن مضر است.
- کسانی که از بیماری هموروئید رنج می برند، باید از مصرف فلفل سبز خودداری کنند.
- مصرف بیش از حد فلفل قرمز باعث تحریک معده و اسهال می شود.
- کپسایسین موجود در فلفل، گرمای معده را افزایش می دهد.
- آنتی اکسیدان های موجود در آن می توانند احتمال ایجاد زخم را افزایش دهند.
- بیماران دیابتی که از داروهای دیابت استفاده می کنند، نباید فلفل سبز بیشتری مصرف کنند.
- فلفل سبز حاوی کپسایسین است. مصرف زیاد آن می تواند باعث حساسیت پوستی شود.
سوالات متداول
فلفل حاوی ویتامین C می باشد. همانطور که می دانید ویتامین C با حرارت دیدن تجزیه می گردد. بهتر است که فلفل را خام مصرف کنید. از طرفی هم خاصیت آنتی اکسیدان های دیگر مثل کاروتنوییدها هنگام پختن و سرخ کردن فلفل بیشتر می شود. در هر صورت فلفل را نجوشانید. چون جوشاندن فلفل قرمز بیشترین مواد مغذی و آنتی اکسیدان را از دست میدهد.
فلفل سبز میزان کلسترول خون را پایین میآورد، که این امر باعث پایین آمدن فشارخون میشود. اما فلفل قرمز و تند عوامل حساسیت زا را تحریک می کند. از طریق تحریک ترشح مواد در داخل بدن می تواند منجر به افزایش فشار خون شود. توصیه می شود افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، با احتیاط بیشتری فلفل تند مصرف کنند.
کلام آخر
همیشه قبل از مصرف فلفل سبز برای درمان بهتر است که سوالات مربوطه را از پزشک خود بپرسید. در این صورت می توانید مطمئن ترین اطلاعاتی که برای سلامتی شما می باشد را بدست آورید. در کل فواید فلفل سبز شامل موارد ذیل می باشد:
- یک آنتی اکسیدان قوی.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید.
- برای قلب مفید است.
- برای پوست مفید است.
- بینایی را بهبود می بخشد.
- پیری را به تأخیر بیندازید.
- التهاب را کاهش می دهد.
- برای مو مفید است.
- به کاهش وزن کمک می کند.
- متابولیسم را تسریع می کند.
- به مبارزه با سرطان کمک می کند.
- برای دندان و استخوان مفید است.
- برای زنان باردار مفید است.
- برای بیماران آسم مفید است.
- به مبارزه با عفونت کمک می کند.