صفحه اصلی > دندانپزشکی : مهم ترین مراقبت های هفته اول ارتودنسی

مهم ترین مراقبت های هفته اول ارتودنسی

مراقبت های هفته اول ارتودنسی

ارتودنسی یکی از راهکارهای موثر در زیبایی دندان‌ها و لبخند به شمار می‌رود. درمان ارتودنسی به زودی دندان‌هایی صاف و یکدست و لبخندی زیبا را برایتان ایجاد می‌کند. اما برای حفظ سلامت دندان‌ها در طی درمان ارتودنسی باید به یک سری نکات دقت کنید.

ممکن است در ابتدای درمان به ویژه هفته اول ارتودنسی کمی دچار سختی شوید. زیرا مدتی طول می‌کشد تا به ارتودنسی‌های داخل دهان خود عادت کنید. پس از نصب ارتودنسی نوبت به مراقبت از آن می‌رسد. این مرحله تاثیر زیادی در تسریع درمان و رسیدن به نتیجه عالی دارد. به همین منظور در این مطلب 10 نکته در رابطه با مراقبت های هفته اول ارتودنسی را بررسی کرده‌ایم.

10 نکته مراقبتی در هفته اول ارتودنسی

برای گرفتن بهترین نتیجه از درمان ارتودنسی و حفظ سلامت دهان و دندان در این دوران، باید به مراقبت های بعد از ارتودنسی توجه ویژه‌ای داشته باشید. این مراقبت‌ها از همان لحظه قرار گرفتن بریس‌ها در دهان آغاز می‌شود.

در ادامه به بررسی ۱۰ مورد از مراقبت های هفته اول ارتودنسی پرداخته‌ایم.

۱. استفاده صحیح از وسایل ارتودنسی

در صورتی که کش ارتودنسی در دهانتان قرار دارد باید مراقب آن‌ها باشید و فقط در زمان غذا خوردن آن‌ها را از دهان خارج کنید. همچنین در صورت استفاده از پلاک‌های متحرک باید دقت داشته باشید که حتما به میزانی که توسط متخصص تعیین شده و بر اساس اصول مشخص شده آن‌ها را در دهان خود قرار دهید.

۲. استفاده از مسکن‌های بدون نسخه برای تسکین درد

در نخستین روز نصب ارتودنسی ممکن است کمی احساس درد داشته باشید. همچنین احتمال حساسیت دندان‌ها هم وجود دارد. به منظور کاهش حساسیت و تسکین درد می‌توانید با هماهنگی ارتودنتیست از مسکن‌های بدون نسخه کمک بگیرید. هم چنین می‌توانید با استفاده از محلول آب و نمک دهان خود را بشویید. علاوه بر این برای جلوگیری از بروز درد و آسیب به ارتودنسی دندان، در مواقع لزوم از محافظ دهان استفاده کنید.

۳. رعایت بهداشت دهان و دندان

در زمانی که ارتودنسی در دهانتان قرار دارد امکان تجمع باکتری و رسوبات در دهان افزایش چشم‌گیری پیدا می‌کند. بنابراین توجه به بهداشت دهان و دندان در مراقبت‌های هفته اول ارتودنسی اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.

مراقبت های هفته اول ارتودنسی

نکات مهم بهداشت دهان و دندان در مراقبت های بعد از ارتودنسی عبارتند از استفاده مرتب از مسواک، نخ دندان و دهانشویه. به این منظور باید با حوصله به مدت ۱۰ ثانیه برای هر دندان وقت گذاشته و ۳ بار در روز مسواک بزنید. اگر امکان مسواک زدن برایتان فراهم نبود حتما دهانتان را به خوبی با آب بشویید.

۴. تمیز کردن دندان‌ها و دستگاه ارتودنسی با ابزارهای مخصوص

نکته مهم دیگر در مراقبت‌های هفته اول ارتودنسی استفاده از ابزارهای مخصوص برای تمیز کردن دندان‌ها و دستگاه ارتودنسی است. این ابزارها شامل مسواک‌های مخصوص ارتودنسی، واترپیک، خمیر دندان ارتودنسی، دهانشویه دارای فلوراید و محلول ضد عفونی کننده دهان هستند. این ابزارها سطح بالایی از بهداشت دهان و دندان را ایجاد می‌کنند.

۵. توجه به توصیه‌های غذایی

رعایت دستورالعمل‌های غذایی خاص تعیین شده از سوی ارتودنتیست هم اهمیت بسیار زیادی در مراقبت های بعد از ارتودنسی دارد. بهتر است در طول دوره درمان غذاهای نرم مصرف کرده و به آرامی غذاها را بجوید.

علاوه بر این باید از خوردن غذاهای سفت، خشک و چسبناک مانند پفک اجتناب کرده و همچنین به هیچ عنوان اجسام سخت مانند مداد یا ناخن را با دندان نجوید. چیپس و پفک، آدامس، شکلات و آبنبات، گز، سوهان، مربا، ذرت، آجیل، یخ و ته دیگ نباید در این دوران مصرف شوند.

رژیم غذایی مناسب در هفته اول ارتودنسی

نکته مهم دیگر این است که بهتر است غذاهای نرمی که حاوی کلسیم، پتاسیم، ویتامین سی و دی هستند را استفاده کنید. نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های خنک هم برای هفته اول ارتودنسی مناسب‌تر هستند. زیرا به بی حس شدن دندان و دهان کمک می‌کنند.

از جمله غذاهای مناسب دوران ارتودنسی هم سوپ،، فرنی، شله زرد، پوره سیب زمینی، ماکارونی، برنج، موز، ژله و دسرهای نرم هستند.

۶. استفاده از بریس‌های مخصوص برای کاهش حساسیت

در صورتی که تماس دندان‌ها با دستگاه ارتودنتیک باعث ایجاد حساسیت شد باید از ارتودنتیست بخواهید بریس‌های معمولی را با بریس‌ها و براکت‌های مخصوص جایگزین کند. این کار از جمله مراقبت‌های هفته اول ارتودنسی است که باعث کاهش حساسیت دندان‌ها می‌شود.

۷. مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی

یکی دیگر از مراقبت‌های هفته اول ارتودنسی، مراجعه مرتب متخصص ارتودنتیست برای بررسی و تنظیم مرتب وضعیت دندان‌ها و دستگاه ارتودنسی است. دلیل این مساله این است که در جلسات معاینه ارتودنتیست امکان تشخیص مشکلات پیش آمده و حل آن‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن وجود دارد.

علاوه بر این ارتودنتیست در جلسات مراجعه، قطعات شکسته و معیوب ارتودنسی را هم ترمیم می‌کند. این کار هم به ارتقای سلامت دهان و دندان کمک می‌کند.

۸. مراقبت از بریس‌ها

در ادامه مراقبت‌های هفته اول باید مراقب فشارهایی که به بریس‌ها وارد می‌شود باشید. زیرا ممکن است اتصال بریس‌ها به دندان شکسته شود. شکسته شدن این اتصال‌ها باعث طولانی‌تر شدن دوره درمان ارتودنسی خواهد شد. همچنین سعی کنید همیشه کیت نگهداری بریس‌ها را به همراه داشته باشید.

۹. استفاده از موم ارتودنسی

ممکن است پس از گذاشتن بریس‌های ارتودنسی در بافت نرم دهان یا لثه دچار احساس درد ناشی از التهاب یا زخم شوید. در این شرایط می‌توانید از موم ارتودنسی به منظور کاهش سطح تماس بریس با بافت نرم دهان استفاده کنید. این مورد هم یکی از مراقبت‌های هفته اول ارتودنسی است که باید رعایت کنید.

۱۰. برای جلوگیری از خشکی دهان آب فراوان بنوشید

یکی دیگر از مراقبت های بعد از ارتودنسی هیدراته نگه داشتن بدن است. در واقع، قرار گرفتن براکت‌های ارتودنسی در دهان و تغییر در رژیم غذایی باعث خشک شدن دهان می‌شود. این موضوع می‌تواند آزاردهنده و ناخوشایند باشد. برای رفع این مساله باید سعی کنید با نوشیدن آب فراوان، محیط دهان را مرطوب نگه دارید.

مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان

نکته موثر دیگر این است که بهتر است به جای نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه، آب بنوشید. نوشیدنی‌های گازدار باعث تشدید خشکی دهان می‌شوند.

در این مطلب ۱۰ مورد از مراقبت‌های هفته اول ارتودنسی را معرفی کردیم. با مراجعه منظم به پزشک متخصص ارتودنسی و رعایت نکات مراقبتی ارتودنسی می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن بهترین نتیجه را از درمان ارتودنسی خود بگیرید.

توصیه می‌کنیم در صورت تمایل برای خواندن مطالب تخصصی ارتودنسی معتبر با تایید ارتودنتیست مجرب، دکتر خدیوی، به آدرس www.dralirezakhadivi.com/orthodontic-articles مراجعه فرمایید.

دکتر مریم ابراهیمی

خانم دکتر مریم ابراهیمی حدود 10 سال به صورت حرفه‌ای در حوزه داروسازی و پزشک داروخانه مشغول به فعالیت است. ایشان به مدت دو سال طرح داروسازی در داروخانه تخصصی شهید کاظمی وابسته به دانشگاه شهید بهشتی سپری کرده است.با تجربیاتی که این سال‌ها ایشان به دست آورده‌اند تصمیم به همکاری با تیم فوق های تحریریه کافه نبض گرفتند تا به یاری هم بهترین توصیه های تغذیه ای و دارویی را به کاربرهای عزیز ارائه نمایند.
پست های مرتبط

تغییر اجزای چهره بعد از ارتودنسی

نامرتب بودن دندان‌ها، ناهماهنگی حالت فک و ناهنجاری حالت کام عواملی هستند که علاوه‌بر مختل کردن زیبایی ظاهری افراد، در برخی موارد فرایند گفتار و جویدن خوراکی را نیز دچار مشکل می‌کنند؛ اما خوشبختانه مدت‌هاست که این ناهماهنگی دردسرساز، دیگر نگران‌کننده و غیرقابل‌درمان نیست!

بهمن 28, 1403

آیا ارتودنسی در بارداری امکان پذیر است؟

یکی از دوره‌های مهم و حساس در زندگی در زن، زمان بارداری است که جسم و روح او را تحت تاثیر قرار داده و موجب تغییرات‌ فیزیولوژیکی و هورمونی در بدنش می‌شود. برخی بانوان باردار یا در آستانه بارداری با این سوال را مطرح می‌کنند که “آیا ارتودنسی در بارداری بی خطر است؟” و اینکه ” آیا تغییرات هورمونی و فیزیکی ناشی از بارداری می‌تواند بر روند ارتودنسی تأثیر بگذارد؟”

بهمن 14, 1403

اگر بعد از ونیر دندان‌درد شدیدی داشتید چه باید کرد؟

روکش‌های دندانی می‌توانند به طرز چشمگیری لبخند شما را زیباتر کنند، اما ممکن است بعد از عمل با درد شدیدی مواجه شوید که این موضوع می‌تواند نگران‌کننده باشد. اگر به‌تازگی روکش دندان دریافت کرده‌اید و احساس ناراحتی می‌کنید، ممکن است از خود بپرسید که اگر بعد از ونیر دندان‌درد شدیدی داشتید چه باید کرد؟ آیا این وضعیت طبیعی است یا نشان‌دهنده وجود مشکل دیگری است.

آذر 26, 1403

دیدگاهتان را بنویسید