نامرتب بودن دندانها، ناهماهنگی حالت فک و ناهنجاری حالت کام عواملی هستند که علاوهبر مختل کردن زیبایی ظاهری افراد، در برخی موارد فرایند گفتار و جویدن خوراکی را نیز دچار مشکل میکنند؛ اما خوشبختانه مدتهاست که این ناهماهنگی دردسرساز، دیگر نگرانکننده و غیرقابلدرمان نیست!
ارتودنسی دندان بهعنوان یکی از موثرترین راهکارهای دندانپزشکی میتواند سلامت و زیبایی دهان و دندان را به شما بازگرداند. گاهی بهدلیل ناهنجاریهای موجود در دهان و دندان، حالت چهره نیز تحت تاثیر قرار میگیرد؛ بنابراین بدیهی است که پس از رفع مشکلات، شاهد تغییر چهره بعد از ارتودنسی باشیم.
تغییرات چهره بعد از ارتودنسی
پس از طیشدن پروسه ارتودنسی، تحت تاثیر این درمان، یک سری تغییرات محسوس در چهره به وجود خواهد آمد. به خاطر داشته باشید برای ایجاد تغییرات در چهره با ارتودنسی، لازم است به یک متخصص ارتودنسی باتجربه مراجعه کنید. در صورتی که ساکن مناطق غرب تهران هستید، به دنبال بهترین مرکز ارتودنسی غرب تهران باشید تا بتوانید به تمام جلسات معاینه در طول درمان برسید.
این تغییرات چهره در ارتودنسی شامل موارد زیر هستند.
تغییر فرم لبها
پس از قرارگیری سیم یا بریسهای ارتودنسی روی دندانها، تغییراتی در فرم قرارگیری لبها رویهم ایجاد خواهد شد. در چنین شرایطی این احساس به وجود میآید که لبها به جلو آمدند و حالت پرتری دارند. این تغییر حالت، به علت برجستگی بریسهایی است که روی دندان قرار گرفتهاند.
پس از مدتی با حرکت دندانها و قرارگیری آنها در جای مناسب خود، بهمرور حالت لبها عادیتر میشود؛ اما ازآنجاییکه ناهنجاریهای دندان و فک اصلاح شده است شاهد تغییراتی در فرم لبها خواهید بود.
تغییرات فرم فک
پس از صاف و هم راستا شدن دندانها، حتماً متوجه تغییری محسوس در فرم فک خواهید شد. این تغییر چهره بعد از ارتودنسی، برای افرادی که مشکلات فاحشی همچون آندر بایت یا اوربایت را تجربه کردهاند بسیار شگفتانگیز خواهد بود. صحت این گفته را میتوانید با مشاهده تصاویر قبل و بعد ارتودنسی بهخوبی درک کنید.
از طرفی گاهی ممکن است افراد با مشکلی به نام کام مثلثی یا تنگی فک بالا مواجه باشند. در چنین شرایطی، گودی بیش از حد فک بالا، نظم و زیبایی دهان را مختل خواهد کرد. برای رفع و درمان این مشکل ژنتیکی، اغلب از ابزارهایی به نام بازکننده قوس فک استفاده میشود. نتیجه این راهکار بهقدری فاحش است که احتمالاً پس از اتمام پروسه درمان با دیدن تغییر حالت دهان خود متعجب خواهید شد!
تغییر حالت بینی
یکی دیگر از المانهای تغییر چهره بعد از ارتودنسی، ایجاد تناسب در حالت بینی نسبت به لبهاست؛ یعنی زمانی که با استفاده از ابزار و تکنیکهای مختلف، ناهماهنگی دندان و فک برطرف شده و شیب دندان به حالت عادی باز میگردد، یک تناسب فاصله بین لبها، بینی و چانه ایجاد خواهد شد. این اتفاق باعث میشود حالت قرارگیری بینی بهتر به نظر برسد و فرم صورت موزونتر دیده شود.
تغییر فرم گونهها
ایجاد تقارن مهمترین عامل تغییر چهره بعد از ارتودنسی است. در واقع پس از اینکه ردیف دندانها تراز شده و فکها بهصورت کاملاً هماهنگ رویهم قرار میگیرند، شاهد ایجاد یک تقارن نسبی در فرم صورت و گونهها خواهید بود.
مشکلات عقبرفتگی و جلوتر بودن فک بالا ممکن است به گونهها فرم تو رفته بدهد؛ بنابراین به نظر میرسد پس از رفع این مشکل، حالت گونه طبیعیتر شده و حتی گاهی احساس کنید گونههایتان پرتر دیده میشوند.
تغییر فرم چانه
یکی از متداولترین ناهنجاریهای دهان و دندان عقبرفتگی یا جلوآمدگی بیش از حد فکها است. در فک پایینی معمولاً شاهد آندر بایت یا عقبرفتگی هستیم؛ بنابراین پس از پایان فرایند درمان با ارتودنسی، زمانی که بریسها از دو فک باز میشوند، یک هماهنگی زیبا بین آنها ایجاد خواهد شد. این هماهنگی بهصورت محسوس در فرم چانه نمایان شده و به چهره حالت زیباتری خواهد میبخشد.
لاغری چهره
زمانی که تحت تاثیر حضور بریس بازکننده، ترازکننده و… حالت دهان و دندان تغییر میکند، ممکن است عرض صورت به شکل محسوسی کاهش یابد. در حقیقت زمانی که خط فک منظم میشود و دندانها سر جای خودشان قرار میگیرند، اندکی تغییر حجم در صورت اتفاق میافتد که باعث باریک دیده شدن آن خواهد شد. اگرچه ناگفته نماند که این رخداد، گاهی هم به علت تغییر در روند غذا خوردن افراد اتفاق میافتد که البته این مسئله با توجه به محدودیتهای اعمالی از طریق ابزارهای ارتودنسی بدیهی به نظر میرسد.
از جمله مشکلاتی که زیبایی چهره را مختل میکند، ناهنجاریهای دهان و دندان است. این اختلالات معمولا خود را بهصورت دندانهای فاصلهدار، رشد نامنظم، بیرونزدگی یا عقبرفتگی فک و غیره، نشان میدهند. ارتودنسی بهعنوان یک راهکار تضمینی و مطمئن قادر است اغلب مشکلات نامبرده را درمان کند.
بدیهی است که پس از رفع این مشکلات شاهد تغییر چهره بعد از ارتودنسی باشیم. در صورتی که تمایل داشتید در مورد دیگر تغییرات اثر بخش ارتودنسی بدانید، به مجله تخصصی ارتودنسی مراجعه فرمایید.