صفحه اصلی > پزشکی و پوست، مو و زیبایی و دانستنی های پزشکی : نحوه صحیح مصرف ماینوکسیدیل برای ریزش مو

نحوه صحیح مصرف ماینوکسیدیل برای ریزش مو

آیا شما درباره تاثیر ماینوکسیدیل برای ریزش مو چیزی می‌دانید؟ شما برای کاهش ریزش موهای خود چه اقدامی انجام می‌دهید؟ این روزها ریزش مو یکی از معضلاتی است که نه تنها آقایان، بلکه برخی از خانم‌ها هم به آن دچار هستند. برای درمان ریزش مو ممکن است راه‌های مختلفی را طی کرده باشید و الان تنها چاره را کاشت مو یا روش‌های مشابه بدانید؛ اما در این مطلب قرار است ماینوکسیدیل را به شما معرفی کنیم که داروی بسیار معروف و معتبری در این زمینه محسوب می‌شود و به رشد بهتر و بیشتر موهای تعداد زیادی از افراد منجر شده است.

پس اگر شما هم مشکل ریزش مو دارید یا احساس می‌کنید موهایتان ضعیف و نازک شده است و احتمالا در آینده‌ای نزدیک می‌ریزد، این مطلب کافه نبض را تا انتها مطالعه کنید.

ماینوکسیدیل چیست؟

ماینوکسیدیل در ابتدا دارویی برای رفع بیماری آلوپسی بود و برای درمان فشار خون بالا هم استفاده می‌شد. مشکلی که وجود داشت این بود که بیماران با مصرف این قرص و داروی شیمیایی دچار پرمویی می‌شدند. همین اتفاق باعث شد تا دانشمندان تحقیقات بیشتری انجام دهند و محلول ماینوکسیدیل را تولید کنند. ماینوکسیدیل محلولی موضعی است که برای کاهش ریزش مو از آن استفاده می‌شود.

ماینوکسیدیل می تواند تراکم و ضخامت مو را افزایش دهد.

انواع ماینوکسیدیل موجود

ماینوکسیدیل در گذشته به صورت قرص استفاده می‌شد؛ اما بعد از اینکه توسط دانشمندان به عنوان دارویی برای جلوگیری از ریزش مو معرفی شد، به دو شکل فوم و محلول نیز در دسترس قرار گرفته است. اگر موهای سر خود را به صورت کامل از دست دادید یا آن‌ها را تراشیده‌اید، استفاده از فوم برای شما مناسب‌تر است؛ چرا که محلول روی سر نمانده و سر می‌خورد و نمی‌تواند به اندازه کافی تاثیر بگذارد. به‌علاوه فوم ماینوکسیدیل حساسیت کمتری ایجاد می‌کند و بنابراین عوارض کمتری نسبت به محلول آن خواهد داشت.

برای افرادی که ریزش مو سکه‌ای یا موضعی دارند، استفاده از شکل محلول مناسب است. زیرا در این مدل ریزش مو، فوم ماینوکسیدیل به مقدار کافی به کف سر نرسیده و دارو به درستی جذب نمی‌شود. این دارو در دو نوع 2 درصد و 5 درصد عرضه می‌شود. نوع 2 درصد را می‌توان برای درمان ریزش مو در ریش و سبیل آقایان و موهای بانوان استفاده کرد. نوع 5 درصد آن نیز معمولا برای آقایان تجویز شده و برای درمان ریزش موهای شدیدتر استفاده می‌شود. به همراه این محلول لوله اسپری مخصوصی عرضه می‌شود که با استفاده از آن می‌توان دارو را راحت‌تر روی موها قرار داد.

موارد مصرف و نحوه اثرگذاری

از ماینوکسیدیل برای درمان ریزش‌ موها و تقویت موهای کرکی و ضعیف استفاده می‌شود. این دارو درمان قطعی و کاملی برای جلوگیری از ریزش مو نیست و اثرات دائمی هم ندارد. به محض اینکه مصرف ماینوکسیدیل را قطع کنید، ریزش موها مجدد شروع می‌شود. به علاوه داروی ماینوکسیدیل تنها در محل‌هایی باعث جلوگیری از ریزش می‌شود که پیاز یا ریشه مو سالم است. مثلا اگر قسمتی از موی شما سوخته باشد، برای درمان آن نمی‌توانید از ماینوکسیدیل استفاده کنید و نیاز به محصولات ترمیم کننده مو خواهید داشت.

یکی از مواردی که می‌تواند در اثرگذاری دارو موثر باشد، شروع به موقع مصرف آن است. پزشکان توصیه می‌کنند که مصرف این دارو بلافاصله پس از مشاهده ریزش موها آغاز شود نه زمانی که کار از کار گذشته و به‌ راحتی می‌توان اثرات ریزش مو را در او مشاهده کرد. معمولا نشانه‌های بهبودی پس از مصرف داروی ماینوکسیدیل 4 تا 6 ماه پس از آغاز مصرف قابل مشاهده خواهند بود. این دارو ممکن است در برخی افراد باعث درمان کامل ریزش شود و در برخی دیگر از افراد تنها مقدار آن را کاهش دهد که بستگی به جنس مو و میزان آسیب‌دیدگی و ریزش آن دارد.

این محلول در بعضی از دیگر بیماری ها مانند ریزش مو با الگوی سکه ای توسط پزشک تجویز می شود.

معجزه ماینوکسیدیل برای ریزش مو

ماینوکسیدیل دارویی است که در طی سالیان گذشته بسیار مورد استقبال واقع شده است و تعداد افراد زیادی از آن نتیجه گرفتند. تداوم در استفاده از این محلول و مصرف صحیح آن می‌تواند در عرض چند ماه موهای شما را به حالت قبل برگرداند و پس از آن کمتر شاهد ریزش موهای خود باشید.

ماینوکسیدیل را بسیاری از پزشکان متخصص برای درمان ریزش مو تجویز می‌کنند. در ادامه شیوه صحیح مصرف این محلول را بررسی خواهیم کرد.

شیوه صحیح مصرف ماینوکسیدیل

در هفته‌های آغازین، ممکن است مصرف داروی ماینوکسیدیل باعث ناامیدی افراد شود؛ چرا که این دارو در 2 تا 8 هفته اول ریزش موها را افزایش خواهد داد. اما اگر فرد ناامید نشده و مصرف دارو را ادامه دهد، پس از این مدت می‌تواند نتایج شگفت‌انگیز مصرف دارو را مشاهده کند. بسته به نوع موها، ضخامت و میزان ریزش آن‌ها، از انواع مختلفی از داروی ماینوکسیدیل استفاده می‌شود.

برای اینکه اثرگذاری بیشتری داشته باشد، باید قبل از مصرف، موهای خود را شسته و به صورت کامل تمیز کنید. صبح‌ها بعد از بیدار شدن و شب‌ها قبل از خوابیدن، بهترین زمان برای مصرف این دارو در طول شبانه‌روز هستند. در هر نوبت بهتر است 15 قطره یا یک سی سی از این دارو را استفاده کنید.

بهتر است دارو را روی سر ریخته و با نوک انگشتان آن‌ها روی سر پخش کرده و ماساژ دهید. توجه داشته باشید که دارو باید با کف سر و ریشه مو تماس داشته باشد. بنابراین حتما موهای خود را کنار زده و مطمئن شوید که محلول به پوست سر رسیده است. پس از یک ساعت می‌توانید آن را بشویید. دقت کنید که محلول روی قسمت‌هایی که نیازی به درمان ندارند، نریزد. در صورتی‌ که این اتفاق افتاد، حتما پس از اتمام کار این محل‌ها را پاک کنید.

موارد احتیاط پس از مصرف

  • هرگز دست‌های شسته نشده و آغشته به محلول را به چشم‌ها، دهان یا بینی نزنید.
  • ترجیحا تا زمانی که دارو به صورت کامل خشک نشده است، نخوابید.
  • هرگز از سشوار یا روش‌های دیگر برای سرعت بخشیدن به فرایند خشک شدن دارو استفاده نکنید و سر خود را با پوششی نبندید. اجازه دهید دارو در معرض هوا باشد تا خشک شود.
  • تا زمان جذب کامل دارو از شست‌وشوی موها خودداری کنید.
  • در صورت فراموشی مصرف دارو، دوز بعدی را دو برابر نکنید.
  • مصرف دارو را به‌صورت خودسرانه آغاز نکرده و آن را به دلخواه خود قطع نکنید. قبل از قطع مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کنید.
  • این دارو مصرف خوراکی نداشته و به‌صورت موضعی مصرف می‌شود.
  • از این دارو برای درمان ریزش ابروها و مژه‌ها استفاده نکنید.

فرمول های ماینوکسیدیل زنان و مردان دقیقاً یکسان هستند.

شرایط مصرف در بارداری

بارداری یکی از شرایط حساسی است که باید مراقب داروهای مصرفی در این دوره باشید. حتما قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید؛ اما تجربه نشان داده که استفاده از ماینوکسیدیل می‌تواند برای جنین خطرساز باشد. البته دست زدن یا استشمام این محلول نمی‌تواند خطری داشته باشد و از این بابت جای نگرانی نیست.

عوارض ماینوکسیدیل در دراز مدت

ماینوکسیدیل حاوی 5% پروپیلن گلیکول (یک ماده شیمیایی غیرفعال در محلول ماینوکسیدیل) است، در برخی موارد از عوارض این ماده این است که در بیماران موجب حساسیت و خارش، خشکی پوست، پوسته ریزی، خارش وقرمزی پوست می شود که می‌توانند از داروی فاقد پروپیلن گلیکول استفاده کنند.

برای افرادی که از داروهای کورتیزون، وازلین، یا ترتينوئين استفاده می‌کنند، توصیه شده قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنند زیرا ممکن است بدن مقدار زیادی از دارو را جذب کند. در این صورت امکان بروز عوارض بیشتر خواهد بود.

ورم دست و پاها، ورم صورت، درد در ناحیه سینه، افزایش وزن، سردرد، ضربان قلب نامنظم، فشار خون پایین، از جمله عوارض نادر استفاده از ماینوکسیدیل هستند.

تجربه استفاده کاربران از ماینوکسیدیل

تجربه استفاده از ماینوکسیدیل برای کاربران کم و بیش یکسان است و تمامی تجربیات حاکی از آن است که ماینوکسیدیل تا جایی خوب است که استفاده شود و به محض قطع شدن، تاثیر خود را از دست می‌دهد. به علاوه اغلب افرادی که از این محلول استفاده کردند، در بازه زمانی 3 الی 6 ماه نتیجه گرفتند.

البته برخی از نظرات منفی نیز درباره این محصول وجود دارد. نظرات منفی معمولا به دلیل عوارض این دارو و نتیجه نگرفتن از آن بوده است. بنابراین بهترین روش این است که به پزشک مراجعه و با مشورت او از این دارو استفاده کنید و هر زمان که فکر کردید تاثیرات منفی روی شما می‌گذارد، مصرف آن را قطع کنید.

سوالات رایج

در این بخش به برخی سوالات کاربران مجله داروپلاس درباره نحوه مصرف و مزایا داروی ماینوکسیدیل پاسخ داده شده است. چنان‌چه شما نیز تجربه صرف این محلول را دارید می‌توانید تجربه خود را در بخش نظرات کاربران با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

تفاوت محلول و فوم ماینوکسیدیل چیست؟

نمی‌توان پاسخ این سوال را قطعی داد. در بعضی افراد فوم بهتر از محلول پاسخ می‌دهد و در بعضی دیگر این‌طور نیست. معمولا اثرگذاری هر دو نوع یکسان بوده و تفاوت چندانی ندارد. معمولا استفاده از فوم برای افرادی که موهای کمتری دارند راحت‌تر است و دوام بیشتری روی کف سر آنها خواهد داشت. به‌علاوه فوم حساسیت کمتری در افراد ایجاد می‌کند. افرادی که موهای پرپشت‌تری دارند، بهتر است از محلول استفاده کنند تا دارو راحت‌تر روی کف سر آن‌ها قرار گیرد.

چه زمانی باید مصرف ماینوکسیدیل را قطع کرد؟

زمانی که دچار عوارض آن شوید. مصرف ماینوکسیدیل تا جایی خوب است که عوارض آن باعث آسیب رساندن به سلامتی شما نشود. بنابراین اگر عوارضی از این دارو مشاهده کردید، فورا استفاده از آن را قطع کنید.

آیا استفاده از ماینوکسیدیل باعث افزایش ریزش مو می‌شود؟

برخی از افرادی که تجربه استفاده از این محلول را داشتند، چنین نظری دارند. اما برای همه افراد چنین اتفاقی نمی‌افتد. البته در هفته‌های اول استفاده اگر این اتفاق بیفتد،کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

دکتر علی کاظمی، متولد 1346 فارغ‌التحصیل رشته قلب و عروق از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است. ایشان پس از فعالیت‌های علمی پژوهشی توانست در سال 1390 موفق به اخذ تخصص در رشته قلب و عروق با برد تخصصی شود و به عنوان متخصص مراکز درمانی دولتی و غیردولتی استان اصفهان مشغول شود. علاوه بر سمت‌های بسیار در کنار تحصیل در رشته مورد علاقه و برگزاری سمینارها و همایش‌های علمی و آموزشی دست به تقریر مقالات علمی متعددی زده است. همچنین ایشان در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بیمارستان‌های دانشگاهی و خدمات درمانی مشغول به فعالیت می‌باشند.
پست های مرتبط

درمان اگزما در کودکان با روش های موثر خانگی

درمان اگزما در کودکان امری و آموزش های خانگی در رابطه با…

توصیه هایی جهت درمان چربی خون در طب سنتی

درمان چربی خون در طب سنتی یک روش کاربردی جهت درمان کلسترول…

درمان گاستریت (التهاب معده) با داروی گیاهی

به  دلایل مختلفی از جمله افزایش میزان اسید معده، زخم‌های معده، عفونت‌ها،…

دیدگاهتان را بنویسید